25η Μαρτίου 2020 – Γιορτάζουμε σπίτι


25η Μαρτίου σήμερα, διπλή γιορτή για τη χώρα μας. Μέσα στη Σαρακοστή, την περίοδο της προετοιμασίας των Χριστιανών για τα Άγια Πάθη του Χριστού, γιορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τη χαρμόσυνη αναγγελία της γέννησης του Χριστού από την Θεοτόκο.

Τα πάθη του Ελληνισμού, η 400ετής σκλαβιά, οδήγησαν στην επανάσταση του 1821 που επίσης γιορτάζουμε σήμερα. Το πολεμικό έπος του ’21 είχει σαν απότέλεσμα την απελευθέρωση της Ελλάδας και τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

Τα μηνύματα της εορτής παραμένουν πάντα επίκαιρα. Η σκλαβιά του ’21 μπορεί να τερματίστηκε, αλλά η σύγχρονη σκλαβιά, η οικονομική σκλαβιά συνεχίζεται. Τα δυσβάσταχτα χρέη που έχουν επιβάλλει στους λαούς οι φιλελεύθερες πολιτικές αυτών που κατέχουν κι ελέγχουν τον παγκόσμιο πλούτο συνιστούν δεσμά για όλους τους άλλους ανθρώπους, για την πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη.

Και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για όλα αυτά που θα έρθουν μετά τον κορωνοϊό. Γιατί η πανδημία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για χειρότερα οικονομικά μέτρα μετά τη λήξη της.

Μένουμε και γιορτάζουμε σπίτι σήμερα. Μπορούμε να το κάνουμε και θα περάσουμε μια χαρά, κοντά στους δικούς μας ανθρώπους. Θα είναι λίγο δυσκολότερα για τους μεγαλύτερους που μένουν μόνοι, ας μην τους ξεχάσουμε κι ας προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά τους με ένα τηλέφωνο, με μια γλυκειά κουβέντα.

Αλλά πάνω από όλα να μην ξεχάσουμε ότι “θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία” και να είμαστε σε επαγρύπνηση όταν ξυπνήσουμε από το λήθαργο της καραντίνας γιατί σίγουρα κάποιοι θα βρεθούν που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *