Ευχές για το Πάσχα


Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι σίγουρα το πιο παράξενο Πάσχα της ζωής μας.

  • Με την απειλή του κορωνοϊού να πλανάται έξω από το σπίτι μας και να έχει περιορίσει τις δραστηριότητές μας στο ελάχιστο.
  • Με τον φόβο της επόμενης μέρας εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Όσο κι αν δεν το θέλουμε, επηρεάζουν την ψυχολογία και τη συμπεριφορά μας. Χάνουμε το κέφι μας, δεν είναι σωστή η συμπεριφορά μας προς τους συνανθρώπους μας. Η πρώτη ευχή λοιπόν είναι αυτή, μη χάνουμε την ανθρωπιά μας. Στις δύσκολες αυτές ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στην οικογένειά μας, στους συναδέλφους μας, στους συνανθρώπους μας κι αυτοί όλοι δίπλα σε μας.

Η δεύτερη ευχή είναι να μην αντιμετωπίσουμε παθητικά τις αρνητικές, κυρίως οικονομικές, συνέπειες τις πανδημίας. Η υγειονομική αυτή κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες του συστήματος. Οι εφαρμογές των φιλελεύθερων πολιτικών παγκοσμίως ανέδειξαν κυρίως αυτό το πρόβλημα, ότι είναι αδύνατο ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις τέτοιων γεγονότων.

Η οργάνωσή μας σε κοινωνίες και κράτη αυτό το σκοπό είχε αρχικά, να μας καθιστά ισχυρότερους και αποτελεσματικότερους μέσω της κοινωνικής οργάνωσης κι ενότητας. Τα τελευταία χρόνια όμως οι οργανωμένες κοινωνίες υφίστανται οικονομικές επιθέσεις και αφαιμάξεις προς όφελος των λίγων που ελέγχουν τον πλούτο και μέσω αυτού τις κυβερνήσεις.

Και την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει την υγειονομική, ποιος θα την πληρώσει; Φοβάμαι ότι η κοινωνία θα κληθεί και πάλι να σφίξει το ζωνάρι. Γι’ αυτό εύχομαι, αυτή τη φορά να μην είμαστε παθητικοί όπως τα τελευταία 10 χρόνια με τα “κανονικά” μνημόνια των ΠΑΣΟΚ / ΝΔ και τα “σχισμένα” μνημόνια των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.

Μένουμε σπίτι, αλλά δε μένουμε ανενεργοί. Αποφασίζουμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη θα δίνει ελπίδα στη χώρα μας και τους πολίτες της. Αποφασίζουμε ότι η Ανάσταση της Ελλάδας είναι δικαίωμά μας και θα το διεκδικήσουμε κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα, κόντρα στον κορωνοϊό. Το χρωστάμε στο σήμερα που είμαστε εμείς, το χρωστάμε και στο αύριο που θα αφήσουμε στην επόμενη γενιά.

Καλή Ανάσταση – Καλό Πάσχα – Χρόνια Πολλά


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *