Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21/5/2023


Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε,

οι εκλογές της 21ης Μάη 2023 ολοκληρώθηκαν και στη ριζοσπαστική αριστερά έχουμε παγώσει με τα αποτελέσματα. Το ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στο οποίο συμμετέχει και η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Όλοι οι «έμπειροι» της πολιτικής έχουν ήδη δώσει ή διερευνούν συζητώντας για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Πως το κυβερνών κόμμα, αντί να έχει απώλειες λόγω της φθοράς της εξουσίας βγήκε οριακά πιο ενισχυμένο; Πως καταποντίστηκε η αντιπολίτευση; Αλλά για μάς στην ανυπότακτη αριστερά το πιο σημαντικό ερώτημα είναι γιατί δεν «φτάνουμε» στον κόσμο; Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μόνο το 2,62% του κόσμου κατάλαβε κι εμπιστεύτηκε αυτά που λέμε.

Δεν θα κάνω όπως πολλοί πολυστόχαστες και πολυσέλιδες αναλύσεις. Για μένα είναι προφανές ότι η προδοσία του ελληνικού λαού από το ΣΥΡΙΖΑ το 2015 έχει δυσφημήσει σε τέτοιο βαθμό την ριζοσπαστική ανυπότακτη αριστερά που θα χρειαστούμε 50, ίσως και περισσότερα, χρόνια για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Εμείς ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ το 2015 ότι πιστεύουμε σε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που πιστεύουμε ΑΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τιμήσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας και το ΌΧΙ του κόσμου στο δημοψήφισμα και την προσδοκία του για ρήξη με το κατεστημένο της λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν οι Γερμανικά ελεγχόμενες Βρυξέλλες. Όσο όμως κι αν το φωνάζουμε, ο κόσμος έχει πια φοβηθεί, έχει πιστέψει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την «επιβίωση» εκτός από τις ισχνές επιδοματικές πολιτικές των κυβερνώντων για να σωπάσει προσωρινά η διαμαρτυρία και ο ήχος της κοιλιάς που γουργουρίζει. Δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αλλιώς, δεν πιστεύει τις φωνές αυτών που με ειλικρίνεια τους λένε ότι μπορεί να γίνει αλλιώς, δεν πιστεύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μας οδηγήσουν σε άλλο δρόμο. Και συσπειρώνονται γύρω από τα κόμματα της υποταγής ή κόμματα συνολικής άρνησης ή εκτονώνονται σε μορφώματα «πατριωτικά» ή επαμφοτερίζοντα μορφώματα τύπου «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά».

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία είναι ταξική και κάθε τάξη πρέπει να διεκδικεί το συμφέρον της. Η μέση και η χαμηλή οικονομικά τάξεις είναι οι πολυπληθέστερες και αν καταλάβαιναν τη δύναμη της μαζικότητάς τους θα εξέλεγαν κυβερνήσεις της αριστεράς που θα υπερασπίζονταν τα συμφέροντά τους. Όπως όμως εξήγησα παραπάνω, είτε από φόβο, είτε από δυσπιστία στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου δίνοντάς του περισσότερη ισχύ για να τους καταπιέζει.

Η αριστερά, έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της. Να δίνει αγώνες χωρίς να προσδοκά σε εφήμερα οφέλη, αλλά στην ευημερία του κόσμου. Γι’ αυτό, κι αυτή τη φορά θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να παλεύουμε για να σβήσουμε από πάνω μας τη δυσφήμηση του 2015 και μαζί με τον κόσμο να αλλάξουμε τη ζωή όλων μας προς το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας στο ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Venceremos!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *